Annonce

onsdag den 9. november 2016

Klassisk drømmekage fra Brovst

Jeg har ret ofte bagt kagen her, men det er først nu den kommer på bloggen. Opskriften er helt klassisk, denne er fra en gammel kogebog, som står i mit køkkenskab, udgivet af FDB engang i 90'erne :-) Og den holder endnu.

Sidste uge spurgte vi minikonfirmanderne om, hvilken kage de gerne ville have i denne uge - og her lød svaret ret promte: Drømmekage!


Drømmekage fra Brovst (ca. 25 stk)

4 æg
330 gr. sukker
75 gr. smør
2½ dl. mælk
330 gr. mel
2½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljesukker

Top
150 gr. smør
3/4 dl. mælk
250 gr. brun farin
130 gr. kokos

Pisk æg, vaniljesukker og sukker let og luftigt. Smelt smør og køl det lidt med mælken - det hele tilsættes æggesnapsen. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen. Beklæd 2 forme (20 x 20 cm) eller en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen heri.
Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.
Imens blandes toppens ingredienser i en gryde og gives et kort opkog. Kommes på den forbagte kage, som bager færdig ca. 10 minutter. Køler af - og så er der ellers lækker og altid gangbar kage :-)


Der kunne måske være mere top - det er lidt en smags sag. Jeg synes faktisk mængden er ok.

Så venter vi kun på minikonfirmandernes dom :-)

God vinterdag i november

Jette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar